8 Aralık 2009 Salı

Bugün ne giydim? .... değil :) Bugün ne pişirdim - B.N.P :)

uyuzcadı Laleciğimin çağrısına uyarak B.N.P yazısı ile karşınızdayım :)

Öksürüğüm geçmiş olsa da, üzerimdeki kırgınlık ara ara devam ediyor. Dün güle oynaya gittiğim işe, bu sabah yataktan kalkamayarak gidemedim. Ben de evde kalınca, bugün daha erken gelecek olan canım sevgilime süpriz bir şeyler pişireyim dedim. Ama her zamanki gibi zamanı tutturamayarak, tamam itiraf ediyorum son dakikada birşeyler yapmaya kalkarak, olayı süpriz kıvamından çıkarıp, kendisine hamur yoğururken yakalandım :P Çok aç olmasına rağmen beni kırmayarak hiçbirşey yemedi ve benim yaptığım mamaların pişmesini sabırla bekledi. Sevdiceğin eve geliş saati akşamüstüne denk geldiği için çayın yanında yiyebileceğimiz pratik birşeyler yapmaya karar verdim. Evde bolca bulunan elmayı değerlendirmek için, milföy hamurundan kolay elmalı pasta yaptım. Yanına da portakal ağacında görüp bayıldığım minik peynirli pidelerden pişirdim. İkisinin de yapımı çok kolay.

Elmalı pasta için, rendelenmiş elmaları, 1 kaşık tarçını ve fındık içini karıştırıp biraz pişiriyoruz. Normalde içine isteyen toz şeker de koyabilir ama ben daha doğal olsun diye ve de elmanın kendi şekerinin yeteceğini düşünerek şeker eklemedim. Milföy hamurlarını üçgen şeklinde kesip pişirdiğimiz iç malzemeyi içine koyarak bir kenarından yuvarlıyoruz. Ben 180 derecelik fırında 20 dakika, üstleri pembeleşinceye kadar pişirdim. Üzerine arzuya göre pudra şekeri eklenerek servis edebilirsiniz. Sevgilim pudra şekerini sevmediğinden ben eklemedim.

İkinci tarif, minik pideler için ise, 1 bardak yoğurt, yarım bardak kadar sıvı yağ, 1 yumurta beyazı, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 bardak unu  karıştırıp yoğurdum. Poğaça hamuru kıvamında bir hamur oldu. Daha sonra kaşar rendesi, 1 domates rendesi ve ince kıyılmış maydanozla hazırladığım içi, pide şekli verdiğim hamurun içine koydum ve kenarlardan kapattım. Tabi ben malzeme koyma olayını biraz abartınca, pidelerim hafiften pörtlek oldu :D Üzerinde yumurta sarısı sürüp 180 derecede yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.

Sevgili de yanına salata yaptı. Zaten bizim evde mecbur kalmadıkça ben salata yapmam. Canım sevgilim salata konusunda uzman oldu, O varken bana yapmak düşmez :P
Gelelim fotoğraflarına.



  İşte bu mamaları çayın yanında afiyetle yedik :D

3 yorum:

lale kunt dedi ki...

haha ay çok tatlısın ya :) hemen de yaparmış neler döktürürmüş aman da aman :)
bak çay saati fikri aklıma gelmemişti, değişiklik olabilir mesela akşam yemeği yerine bir gün böyle şeyler yemek. hem yapması da değişik hamur mamur insan da stres kalmaz di mi?
teşekkür ediyorum, afiyet olsun size sonra yapınca da bize :)
geçmiş olsun bu arada, ben de dökülüyorum kesin hasta olucam. boğazım falan ağarıyo..

Crafty Engineer dedi ki...

Tabi Laleciğim, ben çalışkan bir bloggerım, hastalık falan bana vız gelir :P
Valla süper bir öğün oldu bizim için, hatta bu sabah kalan pidelerle -iki kişi olduğumuz için bitiremedik tabi hepsini dün akşam- bir güzel kahvaltımızı da yaptık. Sen de denemelisin, salatayı da eşine pasladın mı ohh mis :D
Bu aralar herkes hasta, dikkat et kendine, bol bol dinlen, vitamin al. Valla ben ancak toparlandım.
Size de afiyet olsun ;)

Adsız dedi ki...

ay ne güldüm :)
BNP diyince benim aklıma sadece Bank Nasyonal de Paris Paribas geldi... hahaha... kendime güldüm sayende :)

Related Posts with Thumbnails