12 Kasım 2009 Perşembe

Çanta Diktim :)

Blog aleminde severek takip ettiklerimden biri de Leyya'nın o güzelim çantalarını sergilediği bloğu. Hani  insanın yüzünde kocaman bir gülümsemeye ve "Ben de çanta dikeceğimmmmm!!" şeklinde çığlıklara neden olan.

Yine rahat durmayan içsesimin vermiş olduğu cesaretle hadi dedim, ben de dikeyim bir cici kendime. Ama hemen arkasından mantıklı mühendis tarafım "Crafty, bak bu işler kolay değil! Bunun açısı var, denge noktası var. Alırsın güzelim kumaşı mahvedersin. Gel yapma, hem sen hiç dikiş makinesi kullandın mı?" şeklinde beni kendime getirmeye çalıştıysa da, içsesin sağ kroşesiyle müsabakadan elendi. Evet, çanta dikecektim ama ortada bir sorun vardı, benim ne dikiş makinem, ne kumaşım ne de çanta için gereken keçem vardı. Ama olsundu, bu bünyenin elinden ne kurtulmuştu ki(!). Heheyyyttt. Aklımda dikeceğim çantamın hayaliyle başladım çalışmalara. İlk işim, arkadaşımın dikiş makinesini süresiz olarak evlat edinmek oldu. Sonra da eşimi çekiştirerek IKEA'nın yolunu tuttum, o güzelim kumaşlardan almak için. IKEA, aslında benim için bir tutku. Bir sene boyunca ürünlerinin değişmemesine rağmen, arada tutan krizlerim sonucu, arkadaş, eş -kurbanın kim olduğu önemli değil- en sevimli surat ifadesi takınılarak kandırılır ve bunun sonucunda "IKEA, evimizin herşeyiiiii!" diyerekten yola düşülür :D
IKEA'ya yapılan kumaş seferi sonucunda çocuk reyonundan elde edilen bir top (yaklaşık 3 metre- evi kumaşla kaplayacağım sanki :P ) kelebekli, böcekli, çiçekli kumaşla, kumaş reyonundan eller titreyerek kesilen 50cm kumaşla eve geri dönülür. Bu arada Eminönü'ne fermuar ve keçe seferi de düzenlenip, bilimum dikiş malzemeleri ve zafer nidalarıyla dikiş makinesinin başına oturulur.
Önce ufaktan başlayayım dedim ve benim için vazgeçilmezlerden biri olan hard diskim için fermuarlı küçük bir kese dikmeye karar verdim. Bunun için de çicekli, böcekli kumaşımı kullandım ve ortaya bu sevimli şey çıktı.



Bu benim makinede diktiğim ilk cicim, dolayısıyla kendisiyle büyük bir bağımız var :P
Şimdi gelelim çantama. Yukarıda bir macera romanının giriş sayfası uzunluğunda anlattıklarıma bakarak sanat harikası bir çanta beklememenizi şiddetle tavsiye ederim :)


Kumaşı eşim beğendi. Kapalıçarşıdan aldığım keçeyi sert durması için kumaşla astar arasına diktim. Hem küçük keseye hem de çantaya fermuar dikerken şu  linkteki anlatımdan yararlandım. Gerçekten çok anlaşılır ve pratik bir yöntem. Benim gibi yeni başlayanlar için birebir ;)
Haftasonu yeni kumaşlarla, kırmayı nasıl becerdiğimi hala çözemediğim (:P) dikiş makinesi iğnesini alacağım. Umarım haftaya yeni çantalarla karşınıza çıkarım ;)

8 yorum:

eliBubbly dedi ki...

cok sevimli olmuss!!! gule gule kullan :)

Crafty Engineer dedi ki...

Teşekkür ederim EliBubbly :D

dusunenbalik dedi ki...

Çok beğendim süper ;)

Crafty Engineer dedi ki...

Teşekkürler dusunenbalik ;)

İğne İle İplik dedi ki...

çok cici olmuşlar:)) ellerine sağlık:) Yakında ikeaya gicem demek kumaşlarada bi bakmalıyım;)

Crafty Engineer dedi ki...

Sevgili Demet,
İkea'da çok güzel kumaşlar var, kesinlikle bakmalısın ;)

KelebekAtölyesi dedi ki...

pek şirin :)

elfeyp dedi ki...

Desenler harikaa!!

Related Posts with Thumbnails